Toate comunicatele

„Oboseala continuă, irascibilitatea și depresia nu sunt normale. Acestea sunt semne ale unor probleme tiroidiene ce trebuie tratate de urgență”

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Numărul pacienților cu afecțiuni tiroidiene din România s-a triplat în ultimii 6 ani[1]. Medicii endocrinologi atenționează că numărul real de pacienți cu boli tiroidiene este cu mult mai mare. Nediagnosticate, aceste afecțiuni nu doar că afectează psihicul pacienților, ci le cauzează și afecțiuni cardiovasculare.
Mai mult

Roche România lansează www.e-roche.ro –portalul de informație științifică destinat exclusiv personalului medical

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Roche România a lansat www.e-roche.ro, portalul de informație medicală și științifică al companiei, destinat exclusiv cadrelor medicale din România. Site-ul conține informație actualizată, de un înalt nivel științific, in limba română, despre principalele arii terapeutice în care compania este activă (oncologie și hematologie, afecțiuni pulmonare, afecțiuni reumatologice, gastroenterologie, nefrologie și transplant), precum și despre produsele comercializate de Roche în România.

Mai mult

În România rurală a anului 2017, o femeie din 7 are o problemă la sâni, dar nu se duce la medic de frică sau rușine

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Numărul femeilor depistate cu probleme la sâni în cadrul campaniei ”Nu am făcut destul” este, de la an la an, în continuă creștere. Examinările gratuite din octombrie și noiembrie, făcute de medici rezidenți și studenți mediciniști din Iași, au scos la iveală faptul că peste 15% dintre femeile testate prezentau anormalități la sâni și aveau nevoie de un control de specialitate. Mai grav, aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă.

Mai mult

Diagnosticați la timp și cu acces la tratamentul potrivit, pacienții cu cancer pulmonar ar avea de cinci ori mai multe șanse de supraviețuire*

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Un român moare în fiecare oră de cancer pulmonar. Diagnosticul rapid și accesul la tratamentul potrivit le-ar putea mări bolnavilor șansele de supraviețuire de la 11% la 55%. Cancerul pulmonar provoacă cele mai multe decese dintre toate cancerele din cauza agresivității bolii și a faptului că este depistat în stadii avansate. Dacă boala este depistată în stadiul al III-lea sau mai târziu, șansele de supraviețuire** ale unui pacientul se află la doar 11%. Un diagnostic timpuriu crește șansele la 55%. Mai mult

Dragi pitici, mămici, bunici,

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Să nu ziceți că nu v-am spus din timp: duminică, 19 noiembrie, începând cu ora 17.00, vă aștept la mine acasă, la Sun Plaza, la un super-spectacol ce va însoți lansarea primei mele cărți - Jocurile lui Sunny! Nu că mi s-ar fi urcat la cap celebritatea după CD-ul cu cântecele de anul trecut (deși am auzit că tare v-a plăcut!), dar cartea mea chiar este... ceva ce nu ați mai văzut.

Mai mult

Hepatita C. Testează-te acum! Testează-te aici! Campanie de testare gratuită adresată populației

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților demarează o nouă campanie de testare gratuită pentru depistarea Hepatitei C: HEPATITA C. TESTEAZĂ-TE ACUM! TESTEAZĂ-TE AICI! Proiectul se realizează în parteneriat cu Asociația S.O.S Drepturile Pacienților, cu susținerea Ministerului Sănătății.

Mai mult

Ai 500.000 de motive și trei momente memorabile să ajungi pe 16 noiembrie la Sun Plaza!

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Știai că cea mai mare instalație de Crăciun indoor (de interior) din Europa se află în București? Are peste 500.000 de beculețe, se află în Sun Plaza și va fi aprinsă pe 16 noiembrie! Dacă îți plac sărbătorile de iarnă, acolo e de tine!  Mai ales că totul se întâmplă în cadrul unui eveniment care adună foarte multă lume, părinți cu copii, adolescenți veniți cu gașca, tineri îndrăgostiți.

Mai mult

1 din 7 femei însărcinate dezvoltă diabet gestaţional

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva Diabetului, Roche Diabetes Care a lansat o campanie pentru creşterea gradului de informare a femeilor asupra diabetului care apare în timpul sarcinii – diabetul gestaţional. Conform definiţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diabetul gestaţional este o creştere a nivelului de glucoză în sânge, care apare în timpul sarcinii[1],  ceea ce creşte riscul unor probleme de sănătate, atât pentru mamă cât şi pentru copil.

Mai mult

Testări gratuite pentru depistarea BPOC, o boală cu mai multe fețe care ucide anual trei milioane de oameni

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

De la an la an, numărul persoanelor afectate de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) crește alarmant. Este denumită totodată și boala cu mai multe fețe, din cauza faptului că poate ataca întreg organismul. BPOC, boala care atacă nu mai puțin de 300 de milioane de oameni de pe glob, poate fi  tratată si trebuie diagnosticată din timp. Tocmai din acest motiv, Societatea Română de Pneumologie continuă și anul acesta campania ”Tu știi câți ani au plămânii tăi”, ajunsă la a IX-a ediție. În cadrul acesteia, medicii fac testări gratuite pentru depistarea bolii.

Mai mult

Roche România lansează www.canceruldesan.ro – primul site dedicat exclusiv informațiilor detaliate despre boala care în România omoară o femeie la fiecare trei ore

Posted by Laura Ivancioiu | 0 Comment | Evenimente 2017

Roche România lansează astazi, platforma educațională www.canceruldesan.ro, primul website ce conține exclusiv informații detaliate despre cancerul de sân. Noua platforma online se adresează atât pacientelor cât și tuturor celor care doresc să afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea și tratamentul  cancerului de san, despre ce înseamnă să trăiești cu această boală sau despre felul în care poate fi aceasta gestionată.

Mai mult