sanofi-aventis le învaţă pe femeile bolnave de cancer că dacă "Arăţi bine, te simţi mai bine!”

„Arăţi bine, te simţi mai bine!” este un concept menit să ajute femeile bolnave de cancer să îşi recâştige încrederea în sine, să se poată privi din nou în oglindă zâmbind. Cancerul poate avea efecte devastatoare asupra moralului pacienţilor, iar această încercare îşi doreşte să dovedească faptul că o părere bună despre sine duce la creşterea optimismului şi, implicit, ajută tratamentul medical.

Astăzi, 8 martie 2007, la iniţiativa sanofi-aventis România, aproximativ 30 de femei internate la Institutul Oncologic Bucureşti au fost machiate de Mirela Vescan, make-up artist la Rimmel London, pacientele din Institut primind cadou o trusă de machiaj şi un trandafir.

“Credem că o zi în care arăţi bine, în care te faci frumoasă şi în care te preocupă acest gând este o zi mai puţin tristă şi mai puţin dureroasă şi este o zi în care câştigi măcar o bătălie în lupta cu cancerul.”‚ spune Carmen Mihai, Business Unit Manager, sanofi-aventis România.

În România sunt în jur de 400.000 pacienţi cu cancer, dintre care mai mult de jumătate sunt femei.

Cancerul mamar este neoplazia cel mai frecvent diagnosticată la femei; reprezintă a doua cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul bronho-pulmonar, incidenţa sa fiind în creştere, în special la femeile peste 50 de ani. Cancerul mamar reprezintă principala cauză de mortalitate prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani.

La nivel mondial sunt raportate anual peste 1.000.000 de cazuri noi de cancer mamar şi peste 400.000 de femei decedează în fiecare an din cauza bolii. În Uniunea Europeană, anual sunt diagnosticate peste 191.000 de cazuri noi şi peste 60.000 de femei decedează din această cauză.

Despre sanofi-aventis
sanofi-aventis este a treia companie farmaceutică la nivel mondial şi prima în Europa. Bazându-se pe un departament de cercetare şi dezvoltare de vârf, sanofi-aventis ocupă un loc de frunte în şapte arii terapeutice majore: cardiovascular, tromboză, oncologie, boli metabolice, sistem nervos central, medicină internă şi vaccinuri. Grupul sanofi-aventis este listat la bursele din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

 

8 martie 2007

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.