Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei de presă prin care s-a anunţat deschiderea WinDoor România 2007, expoziţie specializată pentru ferestre, uşi şi faţade şi HomeTex România 2007, expoziţie specializată în domeniul textilelor şi decoraţiunilor interioare.

Cele două expoziţii îşi vor deschide porţile pentru vizitatori în perioada 29-31 martie, la Centrul Internaţional de Conferinţe din incinta Palatului Parlamentului (Calea 13 septembrie nr. 1, Intrarea B3).

Programul de vizitare a expoziţiilor:       29, 30 martie         10:00 – 18:00
                                                               31 martie               10:00 – 16:00

Aflată la cea de-a treia ediţie, WinDoor România este singura expoziţie internaţională rezervată exclusiv industriei de ferestre, uşi şi faţade. La WinDoor România 2007, vizitatorii vor găsi produse şi servicii care oferă soluţii inovative pentru a satisface atât cererea crescută de produse de profil (datorată boom-ului construcţiilor în România), cât şi, mai ales, nevoia de reabilitare şi modernizare termică a clădirilor şi creşterea eficienţei energetice a instalaţiilor interioare de încălzire.

La WinDoor România 2007 participă firme de renume din acest domeniu, fiind reprezentate ţări ca România, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Germania şi Bulgaria. Evenimentul se bucură de susţinerea Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT) şi a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, din Bucureşti.

„Românii sunt de trei ori mai bogaţi decât nemţii, deoarece îşi permit să plătească de trei ori mai mult pentru căldură şi energie, din cauza absenţei materialelor termoizolante din locuinţele lor” a declarat Alecsandru Ionescu, Country Manager al TNT România, citându-l pe Marin Cruţescu, preşedinte al Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT).

Despre reglementări şi oportunităţi care să asigure economia de energie, atât prin metode tradiţionale (izolarea uşilor, ferestrelor şi pereţilor), cât şi prin metode alternative (arhitectură solară sau arhitectură verde) a vorbit, în cadrul conferinţei de presă, şi Dr. Arhitect Ana Maria Dabija, profesoară la Catedra de Ştiinţe Tehnice din Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". Domnia sa a prezentat pe scurt temele prelegerilor de specialitate care vor fi susţinute de specialişti arhitecţi în cadrul WinDoor România 2007 – materiale ecologice, durabilitatea clădirilor sau accesul persoanelor cu handicap în toate clădirile (programul tuturor evenimentelor conexe este anexat acestui comunicat de presă).

La rândul său, Robert Veza, Director de Vânzări Schnonline, sponsorul oficial al WinDoor 2007,
consideră oportună organizarea cât mai frecventă a târgurilor şi expoziţiilor specializate, apreciind că vizitatorii au astfel ocazia să vadă cele mai bune produse şi servicii prezente pe piaţă la acel moment şi să înţeleagă corect raportul calitate-preţ.

HomeTex România 2007 – Home Fashion & Textiles se află la a doua ediţie şi este singurul eveniment dedicat vizitatorilor specialişti şi grupurilor de afaceri din domeniul textilelor şi decoraţiunilor interioare, asigurând un mediu propice pentru întâlniri între producători, importatori, arhitecţi, designeri şi utilizatori. Evenimentul răspunde tendinţei ascendente a industriei textile autohtone, România fiind un centru important pentru producţia de textile, bazat pe costuri mici de producţie şi forţă calificată de muncă. Exportatorii de textile înregistrează aproape o treime din totalul exporturilor ţării, aducând un venit de 6,9728 miliarde USD în 2005, în comparaţie cu 4,5 miliarde în 2004.

La ediţia din acest an a HomeTex România, expozanţii au pregătit o serie de surprize şi evenimente speciale, cum ar fi lansarea în România a mochetelor de lux Object Carpet premiate în Germania pentru design şi inovaţie, prezentarea tapetelor superlavabile (vlies) cu garanţie până la 15 ani sau lansarea unor lenjerii de pat cu aplicaţii de strasuri şi lenjerii cu desene pictate manual destinate în special copiilor.

„De peste 30 de ani, Object Carpet stabileşte în Europa ultimele tendinţe în materie de mochete de lux. La fabricarea acestor mochete se foloseşte fibra Antron din răşină poliamidică 6.6, o fibră ignifugă, antistatică, rezistentă la frecare, recomandată pentru spaţiile cu circulaţie frecventă şi, de asemenea, pentru cele cu sisteme de încălzire în pardoseală. Aceste produse sunt rezistente la murdărie, temperaturi înalte, variaţii de luminozitate. Premiul pentru design primit în Germania este singurul de acest gen de acolo. Nu te poţi înscrie pentru a primi acest premiu. Produsele sunt nominalizate de Ministerul Economiei şi Dezvoltării Tehnologice. Una dintre condiţiile de participare este ca produsele nominalizate să fi primit deja un premiu naţional sau internaţional.”, a declarat Andreea Orhei, Director General al Carpet & More, unic distribuitor în România al produselor Object Carpet, în cadrul conferinţei de presă.

La HomeTex România 2007 participă companii de renume în domeniul industriei textile şi decoraţiunilor interioare din România, Germania, Grecia şi Italia.

Cele două expoziţii – WinDoor şi HomeTex se adresează primordial vizitatorilor specialişti, fiind evenimente concepute pe principiul business-to-business. Expoziţiile beneficiază de participare internaţională şi vor fi susţinute activ de o serie de evenimente conexe – conferinţe, simpozioane şi prezentări de produse noi. Intrarea este gratuită, pe baza invitaţiilor ce pot fi obţinute de la organizatori. Ambele evenimente sunt organizate de TNT Productions România, reprezentanţa locală a TNT Productions Inc., companie americană specializată în organizarea de târguri şi expoziţii internaţionale.

27 martie 2007 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.