Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala organizeaza, din septembrie 2007, la Gradinita Bambi (str. Ghe. Dem Teodorescu 16 Bis), cursuri FasTracKids

Fastrackids este un program complementar de educatie conceput in Statele Unite ale Americii de psihologi si educatori de talie mondiala si se adreseaza copiilor de la 6 luni la 8 ani:
FasTrack Signing – pentru copii de la 6 luni la 2 ani
FasTrack Tots – pentru copii de la 2,5 la 3,5 ani
FasTracKids Core – pentru copii de la 3 la 8 ani
FasTrack Music – pentru copii de la 2 la 4 ani si de la 4 la 6 ani.

Cursurile sunt deschise tuturor copiilor, de luni pana sambata, la Gradinita Bambi. In timpul lectiilor, copiii vorbesc la microfon, sunt filmati si se ajuta in prezentarile lor de videoproiector si o tabla similara celor de la meteo (touch screen). Toate acestea ii ajuta pe copii sa comunice in propozitii complete, sa gandeasca inainte de a vorbi, sa isi sistematizeze discursul si sa isi imbogateasca vocabularul.
In plus, FasTracKids foloseste o metodologie de ultima ora numita Zigzag educational, care consta in schimbarea frecventa a activitatii, la numai cateva minute, ceea ce reduce substantial riscul plictiselii la copil.
Principalele beneficii pe care FasTracKids le aduce, pe langa imbogatirea cunostintelor, sunt:
•    comunicarea si vorbirea,
•    leadership,
•    public speaking.
Programul este structurat in sesiuni de cate 2 ore, 1 data pe saptamana, timp de 2 ani. Sunt 12 teme de studiu, iar fiecarei teme ii sunt alocate opt lectii. Numarul maxim de copii intr-o grupa este de 16, astfel incat un profesor sa nu aiba in grija mai mult de opt copii.
FasTracKids a fost desemnat de prestigioasa revista americana Entrepreneur Magazine drept franciza educationala pentru copii numarul 1 in lume (categoria enrichment education for children) iar in 2006 a primit distinctia “Best of the best in

children’s businesses”, fiind in acest moment prezenta in 40 de tari cu peste 200 de centre.

Important!
In zilele de 12, 19, 26 septembrie vom organiza prezentari pentru parintii interesati de acest program de educatie complementara, la sediul din Str. Ghe. Dem Teodorescu, nr.16 bis, sector 3.
Inscrierile se fac la tel. 0740 302 770.

-//-

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP) este o organizatie neguvernamentala, membra a Soros Open Network, care dezvolta programe in domeniul educatiei.
Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educationale Step by Step, alternativa care se aplica in 39 de judete din Romania, in crese, gradinite si clase din invatamantul primar.
Din 2000, CEDP a creat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, un centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi.

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educatie timpurie, CEDP completeaza spatiul educational si literar cu primul targ de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cartii pentru copii.

Din 2007, CEDP promoveaza cel mai inovativ program de educatie timpurie, FasTracKids.

2 septembrie 2007

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.