Grupul Roche a inregistrat o creștere de 5% a vânzărilor globale în primul semestru al acestui an, până la 26,3 miliarde franci elveţieni, la o rată de schimb constantă.
„Ambele noastre divizii – Farmaceutice și Diagnostic – au înregistrat performanţe deosebite, impulsionate în principal de lansările unor noi produse. Trebuie menţionat în mod special succesul deosebit al lansării noului nostru medicament pentru tratamentul a două forme de scleroză multiplă. Pe baza performanţelor noastre de la jumătatea acestui an, am estimat o creştere a vănzărilor de aproximativ 5% pentru întregul an”,  a comentat asupra rezultatelor Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 5% în primul semestru al acestui an, până la 20,5 miliarde de franci elveţieni. Noile medicamente destinate tratamentului unor tipuri de cancer pulmonar, cancer de vezică urinară şi scleroză multiplă au adus jumătate din creșterea vânzărilor Diviziei de Farmaceutice, în timp ce unul din produsele pentru tratamentul cancerului de sân și-a continuat trendul pozitiv al vânzărilor.

În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au fost stabile, creșterile înregistrate de medicamentele destinate cancerului de sân şi afecțiunilor reumatologice fiind contrabalansate de vânzări în scădere pentru unele dintre medicamentele mature din portofoliul companiei. În Statele Unite, vânzările companiei au crescut cu 8%, în timp ce în Japonia  au fost stabile. În celelalte regiuni geografice, vânzările Grupului Roche  au crescut cu 5%.

Vânzările Diviziei de Diagnostic

În ceea ce privește performanțele Diviziei de Diagnostic, vânzările acesteia au crescut de asemenea cu 5%, până la 5,8 miliarde de franci elvețieni. Centralized and Point of Care Solutions[1] a fost domeniul de business cu cea mai mare contributie la aceasta crestere, in special pe segmentul de imuno-diagnostice (+13%). Cel mai puternic avans al vânzărilor a fost înregistrat în zona Asia-Pacific (+13%). În America Latină vânzările au avut o creștere de 8%, în zona EMEA[2] acestea au crescut cu 3%, urmate de Japonia (+2%) și Statele Unite (+1).

Noi aprobări de medicamente în 2017

În al doilea trimestru al acestui an, Grupul Roche a primit mai multe aprobări din partea Food and Drug Administration din Statele Unite, pentru un medicament de imuno-oncologie, destinat tratamentului unor tipuri de cancer de vezică urinară și extinderea indicației unui produs ce se adreseaza arteritei cu celule gigante. Aceasta din urmă este o boală cronică autoimună severă, pentru care nu au fost identificate noi optiuni de tratament de peste 50 de ani.

În aceeași perioadă, în Europa a fost aprobată o nouă formulare pentru un produs destinat tratării fibrozei pulmonare idiopatice, cu formă ușoară până la moderată.

Trei studii clinice de faza III, au confirmat așteptarile pozitive, fiind cercetate noi medicamente Roche destinate tratamentului unor forme de leucemie, sclerozei multiple, cancerului de sân și unei forme specifice de cancer pulmonar avansat.

O nouă generație de produse de diagnostic

Noi teste de diagnostic compatibile cu sistemele cobas Liat sunt acum disponibile în Uniunea Europeană pentru detectarea a doua forme de Staphylococcus aureus (MRSA și SA). De asemenea, au fost introduse pe piață și kit-urile de analiză pentru aria de oncologie Avenio ctDNA, primele teste care pot oferi noi perspective în analiza mai multor tipuri de cancer.

Un altă lansare în divizia de diagnostic în această perioadă este Avenio Millisect System, care folosește un sistem digital complet automat ce permite izolarea rapidă și eficientă a celulelor din biopsii pentru testele de diagnostic. Acest produs este disponibil atât în Statele Unite cât și în Europa.

Noi produse, formulari și indicații lansate în România

În prima jumătate a acestui an, Roche a introdus pe piata din România trei noi produse[3], pentru tratamentul fibrozei pulmonare idiopatice, leucemiei, precum și pentru tratamentul cancerului de sân în fază avansată. În aceeași perioadă, compania a lansat în România două noi formulări pentru medicamente destinate tratamentului unor afecțiuni hematologice și reumatologice și a primit aprobare de la Agenția Naționala  Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM) pentru o nouă indicație a unui medicament destinat afecțiunilor oncologice.

Perspective în creștere pentru 2017

În anul 2017, Roche estimează acum o creștere a vânzărilor de până la 5%, la o rată de schimb constantă.

***

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. 

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.  Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.

Departamentul de Comunicare al Roche România: andrei.vlad@roche.com, 0728292664

[1] Fosta Roche Professional Diagnostics

[2] EMEA= Europe, Middle East, Africa

[3] Produse care au primit decizie de rambursare din partea Agenției Naționale  Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM)

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.