Laboratoarele La Roche-Posay organizează în 32 orașe din țară în perioada mai-iunie 2014 Zilele Protecției Solare. Campania are ca scop controlul gratuit al alunițelor suspecte (care și-au modificat forma, culoarea sau dimensiunea) și educarea privind riscurile expunerii neprotejate la soare. Pentru programare la cel mai apropiat medic dermatolog, consultați www.protectiasolara.ro.

Zilele Protecției Solare 2013, în cifre:

 • 120 de doctori
 • 20 de orașe
 • 4000 de broșuri despre melanom și eșantioane de protecție solară
 • 2000 de pacienți controlați
 • 36 de melanoame suspectate
 • 16 melanoame îndepărtate chirurgical
 • 11 carcinoame
 • 425 de pacienți de reexaminat anul următor

„Anul trecut, într-o campanie de numai 3 săptămâni, am schimbat radical soarta a 16 oameni. Numărul cazurilor de melanom a fost alarmant, de aceea suntem convinși că proiectul nostru trebuie să devină anual.” spune Miruna Biziniche Brand Manager La Roche-Posay România.

Deși melanomul malign este una din cele mai agresive tumori, 90% dintre cazurile depistate la timp sunt vindecabile¹. E timpul ca românii să își dea seama cât de important este să folosească protecția solară. Un studiu recent arată că 30% dintre români nu folosesc niciodată protecţie solară²; și asta în condițiile în care 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală şi de Est³. De asemenea, un studiu efectuat pe o durată de 15 ani în Australia arată că persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară au avut un risc mai scăzut de apariție a melanomului.

 

De 30 de ani, La Roche-Posay este implicat alături de comunitatea ştiinţifică pentru a promova protecţia solară în lume. De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaborează cu dermatologi la nivel internaţional pentru a crea produse de îngrijire şi machiaj, având la bază apa termală La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din întreaga lume recomandă zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.

¹ Sindicatul Francez al Dermatologilor și Venerologilor, 10 martie 2008

² Studiu realizat în colaborare cu 150 de dermatologi din toată țara, pe un eșantion de 6900 de pacienți, în perioada mai – august 2010.

³ Melanoma incidence and mortality in Europe: new estimates, persistent disparities, Bristish Journal of Dermatology, iunie 2012

2 thoughts to “Programează-te pe www.protectiasolara.ro pentru un control gratuit al alunițelor

 • Mihaela

  Deci NU SE POATE!
  Ar trebuii sa informati cum se cuvine populatia, cum ca pentru aceste consultatii minunate le trebuie Bilet de trimitere de la Medicul de familie, ca daca nu au platesc Faimoasa consultatie, etc, etc. La Spitalul V. Babes, daca nu aveti bilet de trimitere platiti 40 lei consultatia.Si stai si astepti sa te vada in sfarsit cineva (probabil un medic rezident), de te lipsesti. DECI NU SE POATE! ORICUM ERA PREA FRUMOS SA FIE ADEVARAT.

  Reply
  • Laura Ivancioiu

   Buna ziua!
   Acest articol se refera la campania de acum doi ani.
   Campania se desfasoara, insa, si in acest an pana la 30 Iunie si este complet gratuita. Nu este nevoie de bilet de trimitere.
   Se pare ca cei de la Spitalul Victor Babes nu au respectat aceste reguli.
   Va puteti face programare, pe http://www.protectiasolara.ro, la un alt cabinet.

   Reply

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.