Cum ne putem ajuta copiii să fie fericiți? Pas cu pas.

Interviu cu Dna Cristiana Boca, directoarea Grădiniței Bambi Step-by Step și a Școlii Step-by Step, expert în educaţie timpurie în cadrul Asociaţiei CEDP Step by Step:

Ce este și ce nu este Step by Step?

Step by Step este o metodă alternativă de educație care pune accentul pe educația timpurie de calitate, începută de la naștere, știut fiind că în primii trei ani de viață avem cel mai rapid ritm de dezvoltare a abilităţilor cognitive. Este, în același timp, un răspuns, o alternativa salutară la sistemul traditional de învățământ, în care copiii sunt presați să asimileze fără discernământ informațiile și să fie într-o competiție agresivă pentru obținerea unor succese educaționale care rămân pur cantitative.

Școala Step by Step îi educă pe copii pentru a reuși în viață pe drumul cel mai bun de la potențialul lor la performanța, dar o face într-un climat de echilibru si armonie. O educație fără frică si fără toceală, care îi formează pe copii ca viitori adulți nu numai de succes, dar și – de ce să ne ferim de cuvintele acestea – echilibrati și fericiți. Si cred că tocmai v-am răspuns la ambele laturi ale întrebării.Vizual_SBS-1

 

Ce le oferă copiilor Școala Step by Step în plus față de celalate școli?

Educăm copiii nu numai pentru a avea success în viața academică și profesională, dar și pentru a avea o inteligență emoțională și socială fără de care reușita în viață rămâne incompletă, chiar searbădă. Pașii pe care îi parcurg copiii în Scoala Step by Step sunt definitorii în formarea lor ca adulți: deprinderea gândirii critice, cunoașterea și exprimarea de sine, cultivarea talentului nativ, manifestarea deschisă a creativității si curiozității, înțelegerea și îmbrățișarea diversității, a încrederii în cel de lângă tine … Copiii descoperă lumea cu bucurie; sunt ascultați și încurajați să se afle în competiție doar cu ei inșiși, iar cu cei din jur să formeze echipă. Ajung astfel să-și asume responsabilități, sa acționeze pentru comunitatea din care fac parte, sa poată construi lumea de mâine…copii

Cine se poate înscrie la Școala Step by Step?

Orice copil care a împlinit 6 ani, sau mai mult decât atât. Copiii pot urma clasa pregătitoare, clasele I, a II-a si mai departe la Școala Step by Step. Ca noutate, avem deja și gimnaziu, clasele a V-a și a VI-a. Înscrierile pentru anul școlar 2014-2015 sunt în plină desfășurare, și deocamdată mai avem locuri disponibile pentru clasele: I, II, V și VI. Îi așteptăm cu mare drag pe cei interesați!

Detalii despre Scoala Step by Step puteți afla accesând www.scoalastepbystep.ro