Astăzi este Ziua Mondială a Hipertensiunii

Hipertensiunea arterială este un factor major de risc cardiovascular, cu un puternic impact asupra morbidităţii şi mortalităţii cardiovasculare.

Acest lucru justifică adoptarea unor măsurii urgente şi ferme din partea tuturor celor implicaţi: medici, pacienţi, precum şi autorităţi sanitare.

În acest context, pentru a marca Ziua Mondială a Hipertensiunii şi pentru a sensibiliza pe toti cei interesaţi, în zilele de 22 şi 23 mai, Societatea Română de Cardiologie, cu sprijinul Grupului farmaceutic sanofi-aventis România, vor organiza manifestări cu caracter educativ cu privire la hipertensiunea arterială.  

În ziua de 22 mai se va organiza o conferinţă de presă la Hotelul Hilton Athenee Palace Bucureşti, sala George Enescu, etaj 1,  începând cu ora 11.00.

În cadrul conferinţei de presă Dl. Prof. Dr. Eduard Apetrei, Preşedintele Grupului de Lucru de Hipertensiune al Societăţii Române de Cardiologie şi Dna. Prof. Dr. Maria Dorobanţu, specialist de elită în domeniul hipertensiunii arteriale, vor prezenta date despre hipertensiunea arterială, atât la nivel mondial, cât şi în România.

 

 17 mai 2007 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.